Majs Analyse og Anbefaling

Majsprisen i Europa går tilbage i køb.

Anbefaling

Aktuel pris er: 370,50 US cent pr bushel.

Majsen gik i op-trend og køb med bruddet over 360 US cent. Jeg har taget profit på dette køb med bruddet under 394 US cent og afventer i stedet situationen. Næste signal til salg fremkommer hvis støtte i 370 US cent bliver brudt – et niveau der testes netop nu. Derimod vil en afvisning af 370 US cent være et signal til køb af majs.

Analyse

Kigger vi på den amerikanske majspris, så ser det tungt pludselig tungt ud for kornpriserne efter de seneste to ugers massive prissvækkelse. I forrige uge gik majsprisen fra et nyt toppunkt i 412 US cent pr bushel, for at lukke ugen i 391 US cent pr bushel. Dermed brød majsprisen for to uger siden under det første afgørende støtteniveau ved 394 US cent. Med bruddet fik vi en lille trendvending fra op til ned og som nævnt i mit seneste indlæg om majsprisen, så har dette brud frembragt et signal til salg af korn.

Allerede nu handles majsprisen til en markant lavere pris i blot 376 US cent og netop nu testes det næste vigtige støtteniveau i nedadgående retning ved 370 US cent. Derfor kan man sige, at hvis du ikke fik solgt på bruddet under 394 US cent, så er timingen i dag ikke den bedste for et salg, set i forhold til for to uger siden. Skulle majsprisen i USA også bryde under støtte i 370 US cent, så vil vi få et nyt signal til at majsprisen skal yderligere nedad og derfor vil jeg lige nu afvente et brud under 370 US cent før jeg vil lave endnu et salg af korn.

På lang sigt kan vi nemlig stadig godt tillade os at tale om stigende tendens i majsprisen. Men den lange trend vil også vende til ned, hvis støtte i 370 US cent bliver brudt oppefra og ned. Herefter vil der være risiko for yderligere et teknisk prisfald tilbage mod området omkring 330 til måske endda 300 US cent.

Normalt ser vi majsprisen toppe ud i løbet af juni og juli måned, hvorefter en større prissvækkelse plejer at sætte ind. Det er der derfor også risiko for i år. Men skulle majsprisen alligevel afvise den nuværende nedadgående test af 370 US cent, så er der stadig muligheder for, at majsprisen kan stige op mod i første omgang 450 US cent og måske endda toppe fra 2014 omkring 525 US cent.

Selvom der stadig er mulighed for at majsprisen skal højere op hen over 2018, så er det ikke for gode tegn vi får for majsprisens opadgående potentiale, hvis vi kigger på de tekniske indikatorer. Både RSI og MACD er vendt rundt og peger lige nu nedad. Derfor vil de tekniske indikatorer bakke op om endnu et salg af majs, hvis majsprisen i USA i de kommende dage skulle bryde under støtte i de førnævnte 370 US cent.

Ugegraf