Bundformation i pund mod dollar på ugechart

GBP/USD har stadig et flot opadgående potentiale på lang sigt, selvom lidt usikkerhed har sneget sig ind.

GBP/USD har frembragt en bundformation, der er tydelig på basis af ugegrafen. Denne bundformation signalerer at trenden kan være i gang med at vende fra ned til op. Derfor har jeg lige nu en lille købsalarm på dette valutakryds, der i folkemunde kaldes for "the Cable".

Anbefaling

Gik i køb på bruddet over modstand i 1,2775. Har lagt stop i 1,2500 og target i første omgang ved 1,3500. GBP/USD er fortsat købsaktuel i dag.

Teknisk analyse

GBP/USD har efter nedtur og dermed ned-trend siden 2014 genfundet lidt grundlæggende støtte i nedadgående retning. Således har GBP/USD siden oktober måned bevæget sig sidelæns i et konsoliderinde prisinterval gående fra bund og støtte i godt 1,20 til top og modstand i 1,2775.

Med en aktuel kurs i 1,29 er GBP/USD nu brudt ud af dette kursinterval i opadgående retning. Dette brud har frembragt en bundformation, der signalerer at trenden lige nu kan være ved at vende fra ned til op. Dette fremgår af ugegrafen nedenfor.

Den nye bundformation signalerer, at GBP/USD nu som minimum har mål oppe i kurs 1,3500. Dette target som bundformationen indikerer nu er muligt i opadgående retning, passer i øvrigt fint med nogle gamle toppe, der blev skabt tilbage i 3 kvartal 2016.

Målet oppe i kurs 1,3500 er desuden første modstandsniveau i opadgående retning. Et brud her over vil betyde at vi skal kigge mod kurs 1,50.

Men i første omgang er målet de før nævnte 1,35.

De tekniske indikatorer bakker op om yderligere optur i GBP/USD. Der er dog en smule modstand i opadgående retning lige nu ved det 50 ugers glidende gennemsnit.

Ugegraf

gbpusd