Til foderkøbere: Prisen for sojaskrå og sojabønner peger voldsomt nedad

Af: Steen Jakobsen, sj@minagro.nl

Resumé af dagens nyhedsbrev:

  1. Soja tester nedad – potentielt stort prisfald ved brud

Vi har flere gange tilkendegivet, at vi forventer markante prisfald på sojaprodukter. Markedet har ikke været af samme opfattelse som os indtil nu, men det ser nu ud til at ændre sig.

Ikke kun sojaskrå er i en nedadgående tendens. Sojabønner selv er også i en nedadgående tendens. Og lige nu tester sojabønner støtte ved $1400.

Hvis sojabønneprisen falder til under 1400 USD, ser vi i første omgang et prisfald til 1200 USD som realistisk. Dette vil også føre til yderligere prisreduktioner på sojaskrå.

Afvent køb af sojaskrå

Det peger fortsat nedad for prisen for sojaskrå. Prisen for sojaskrå på den ledende amerikanske afgrødebørs i Chicago nærmer hastigt et meget kritisk prisniveau i nedadgående retning. Dette prisniveau, der ligger ved 400 dollar pr. short ton, kommer til at udgøre markant teknisk støtte. Bliver niveauet ved 400 dollar pr. short ton afvist, så står vi med en ny købsmulighed. Bliver niveauet derimod brudt, så er det med fortsat at forholde sig afventende med langsigtet indkøb af sojaskrå til foder.

Indtil videre vil jeg således anbefale, at du som foderkøber dækker dig ind fra hånden til munden.

Læs videre under grafen.

Graf

Prisen for sojaskrå lå frem til for godt en måned siden og handlede tæt på historiske rekorder ved 500 dollar pr. short ton. Sidste år var prisen for sojaskrå på den ledende amerikanske afgrødebørs i Chicago også oppe og runde cirka 500 dollar pr. short ton. Også den gang blev den opadgående test af det psykologiske prisniveau afvist og efterfølgende satte en større nedtur ind, der resulterede i et lavpunkt i sommer ved godt 375 dollar pr. short ton. 

Prisen for sojaskrå på Chicago-børsen har været faldende de seneste uger og handler i skrivende stund til 429 dollar pr. short ton. Dermed er der retning ned imod 400 dollar pr. short ton og måske endda nede ved bunde fra sidste sommer ved godt 375 dollar pr. short ton.