Nu falder soja markant i pris

Af: Steen Jakobsen, sj@minagro.nl

Resumé af dagens nyhedsbrev:

Regn i Argentina markerer et vendepunkt på soja markedet

Det begyndte at blive trivielt at skrive om tørke i Argentina. Hver uge var der stort set ingen nedbør i de regioner, der er vigtige for soja og majs. Det ændrede sig mandag i denne uge. Siden mandag er der faldet 25 til 75 mm regn i de fleste regioner, og det regner stadig. Herunder kan du se kortet med nedbøren i går og i forgårs.

Læs videre under grafikken...

Selvom det selvfølgelig havde været bedre, hvis regnen var kommet en uge eller to tidligere, er det ikke for sent til at gøre en forskel. Det meste af sojaen er i øjeblikket enten i fasen hvor den sætter bælg eller i fasen hvor bælgen bliver fyldt. Sojabønner der er ramt af tørke kan komme sig meget, hvis det regner i disse faser.

Vi har tidligere indikeret, at markedet undervurderede den potentielle recuperering af soja, hvis det regner under bælgsætning eller bælgfyldning.

Det ser ud til, at markedet nu er ved at forstå dette. ihvertfald er prisfaldet markant, og vi forventer, at sojaprodukter vil falde meget yderligere i de kommende uger.

Vi ville ikke blive overrasket, hvis priserne på alle sojaprodukter falder omkring 30 % fra deres top for to uger siden.