Hvedeprisen revancherer – men nedturen er intakt på lang sigt

Af: Steen Jakobsen, sj@minagro.nl

Konklusion

Hvedeprisen på MATIF gik i teknisk nedtur med bruddet under gammel bund og støtte i 360 euro pr. ton. Selvom hvedeprisen stiger lige nu, så er den lange ned-trend intakt og der er risiko for yderligere prisfald ned imod 200 euro pr. ton.

Analyse

Hvedeprisen kommer godt opad i denne uge. Men er det bunden vi står overfor? Det er det for tidligt at konkludere på. Trenden er for så vidt fortsat nedadgående for hvedeprisen på MATIF-børsen. Indtil videre er det blot en naturlig opadgående korrektion, efter flere måneders stor nedtur. Derfor fastholder jeg indtil videre min anbefaling om at afvente køb af hvede.

I skrivende stund handler prisen for hvede på MATIF til 268,50 euro pr. ton. Derfor er den lange trend fortsat ned for den ledende europæiske hvedepris på MATIF-børsen i Paris. En pris for hvede på 268 euro pr. ton er samtidig markant under de topniveauer, der gjorde sig gældende tilbage i oktober måned sidste år, hvor hvedeprisen kortvarigt var oppe og runde 450 euro pr. ton.

Trenden er med andre ord ned for hvedeprisen på MATIF på den lange bane. En ned-trend der blev en realitet med bruddet under gammel støtte i 360 euro pr. ton og som fik mig til at anbefale et kraftigt salg af hvede. Da pilen fortsat peger nedad for hvedeprisen på MATIF, så fastholder jeg derfor naturligvis også min overordnede anbefaling om at lave et salg af hvede. Ikke mindst nu hvor hvedeprisen på MATIF også har brudt med bundt og støtte i 280 euro pr. ton. Og det brud ser ud til at holde. 

Næste prismål ligger nu nede i området omkring 265 euro pr. ton for hvedeprisen på MATIF. Dette prismål ligger vi og handler omkring lige nu. Ved brud under 265 euro pr. ton vil mit næste mål ligge nede ved 200 euro pr. ton.

De tekniske indikatorer viser igen svaghedstegn og indikerer derfor at noget yderligere nedtur er i udsigt.