Hvedeprisen i nyt ryk op – men kan det fortsætte?

Hvedeprisen på MATIF fortsætter med at skyde kraftigt i vejret og har nu været stigende i ikke mindre end 11 uger i træk. Her ved ugens begyndelse bryder hvedeprisen samtidig godt og grundigt over det psykologiske niveau i 300 euro pr. ton. Samtidig har prisgrafen nu frembragt en teknisk formation, der indikerer, at prismålet ligger oppe i 335 euro pr. ton. Dermed kan hvedeprisen meget vel fortsætte opturen i nogen tid endnu.

Læs analysen og min handelsanbefaling for hvede nedenfor.

MATIF Hvede i €/ton

Anbefaling

Anbefaling:

Aktuel pris er: 312 euro pr. ton

Hvedeprisen på MATIF er i op-trend og ligger på et historisk højt niveau. Ved brud under 280 euro pr. ton vil trenden på kort sigt vende til ned og vi vil få første tekniske salgssignal. Herefter vil prismålet ligge nede ved 240 til 260 euro pr. ton. Allerede nu vil jeg anbefale et del-salg af hvede. Men sælg ikke alt, så længe trenden er op.

Analyse

Der er ikke noget der ser ud til at kunne stoppe hvedeprisen fra at stige i de her dage. Men når det så er sagt, så må vi forvente, at hvedeprisen vil begynde at sætte sig, efterhånden som vi nærmer os høsten her i Europa i 2022. Den nuværende høje pris taget i betragtning, så anbefaler jeg derfor fortsat at lave et del-salg af hvede nu, til det der må betragtes, som værende en god pris og en god bundlinje.

I skrivende stund kan du handle hvede på MATIF til 312 euro pr. ton, på basis af den første position. Dermed har hvedeprisen på MATIF nu brudt rekorder fra 2007 ved 295 euro pr. ton og tilmed det vigtige modstandsniveau i 300 euro pr. ton.

Selvom hvedeprisen på MATIF har brudt historiske rekorder og selvom den kan stige yderligere frem mod foråret, så er stigningspotentialet i opadgående retning forholdsvis begrænset. Umiddelbart ser jeg et fortsat teknisk stigningspotentiale for hvedeprisen op imod området omkring 335 euro pr. ton.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til hvedeprisen ved nogle bunde i området omkring 280 euro pr. ton. Et brud under dette støtteniveau vil være et tegn til, at trenden skal vende fra at være stigende til at være faldende. Derfor vil et brud under 280 euro pr. ton frembringe et teknisk salgssignal.

De tekniske indikatorer peger fortsat opad på basis af ugegrafen og bakker derfor op om at opturen skal fortsætte for hvedeprisen i nogen tid endnu.

Ugegraf