Kan det amerikanske aktiemarked holde aktiefesten i gang?

Efter den nedtur der indtraf på det amerikanske aktiemarked da Donald Trump blev ramt af Corona, er det atter gået op for det ledende amerikanske aktieindex, S&P500. Indexet er nu tæt på endnu en gang at bryde historiske rekorder skabt for få uger siden. Det amerikanske aktiemarked stiger på grund af de meget kursfaste amerikanske tech-aktier, der har nydt godt af den coronakrise som verdenssamfundet har været underlagt siden starten af året. Coronakrisen satte godt nok gang i en generel nedtur blandt de amerikanske aktier i S&P500. Men markedet fandt hurtigt ud af, at krisen ville betyde at teknologi-aktier ville gå en god tid i møde, nu hvor flere og flere mennesker ville begynde at arbejde hjemmefra og dermed udnytter de produkter som mange af de amerikanske teknologigiganter udbyder.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er: 3.513 dollar

S&P500 er fortsat i op-trend og slog forleden ny kursrekord ved 3.588 dollar. Lige nu er S&P500 i tvivl om retning forud for det amerikanske præsidentvalg om få uger. Brud under støtte ved 3.209 dollar vil signalere at aktierne skal nedad og vil derfor frembringe et signal til salg af aktier. Derimod vil brud op over historisk rekord i 3.588 dollar signalere at opturen skal fortsætte og frembringe et signal til yderligere køb i aktier.

Teknisk analyse

Ved coronakrisens begyndelse faldt S&P500 fra et historisk toppunkt i godt 3.400 dollar ved indgangen til marts måned og ned til et lavpunkt i 2.182 dollar blot få uger efter. Efterfølgende gik det amerikanske S&P500 ind i en ny stigning, der overordnet er intakt den dag i dag. Indtil videre har opturen fået det amerikanske index i ny historisk kursrekord ved 3.588 dollar. Et niveau der blev en realitet sidst i august måned.

Usikkerheden forud for det amerikanske præsidentvalg og Donald Trumps COVID-19 betød, at S&P500 for tre uger siden var nede og ramme 3.209 dollar. I skrivende stund handler S&P500 til 3.513 dollar. Dermed er de 3.209 dollar fra forleden en ny bund, der definerer den op-trend, som det amerikanske index er inde i. Det vil samtidig sige, at et brud under ny bund og ny støtte for op-trenden ved 3.209 dollar vil signalere, at S&P500 vil gå tilbage i ned-trend. Derfor vil et brud herunder frembringe et generelt signal til salg af aktier.

Derimod vil brud op over historisk top i 3.588 dollar, bekræfte den op-trend, som det amerikanske index har bevæget sig i hen over de seneste 7 måneder. Netop dette niveau er det amerikanske index tæt på lige nu. Et brud op over 3.588 dollar vil derfor frembringe et nyt signal til køb af aktier.

Kigger vi på de tekniske indikatorer, så signalerer de at aktiemarkedet, symboliseret ved S&P500, er i tvivl om retning. Derfor signalerer de tekniske indikatorer også, at det lige nu er risikofyldt at ligge alt for meget disponeret i aktiemarkedet, her i området omkring nye historiske rekorder.

Ugegraf