Pandora aktien i stor trend-vending

Der er der rigtigt mange aktier, der handler omkring nye historiske kursrekorder og som kan virke til at være for højt prissat. Derimod kan det være overordentligt svært at finde aktier, der virker billige og som har et acceptabelt opadgående gevinstpotentiale. Der er selvfølgeligt en del aktier inden for flybranchen, der kan virke billige, men der er næppe de store udsigter til at disse flyaktier skal lette lige foreløbigt.

En aktie der kan være ved at gå fra ned-trend til op-trend og som har et pænt opadgående gevinstpotentiale er den danske Pandora aktie. Aktien har netop brudt nogle afgørende modstandsniveauer i opadgående retning og de tekniske indikatorer signalerer, at aktien ikke er færdig med at stige.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er: 457 kroner.

Pandora aktien er gået tilbage i ny op-trend med bruddet forleden op over gammel modstand i 387 kroner. Bruddet har skabt en teknisk bundformation, der indikerer at aktien i første omgang har mål oppe i 700 kroner. I nedadgående retning er der støtte til aktiens nye op-trend ved i første omgang 385 kroner og herefter nede ved 330 kroner. Brud under et af disse niveauer kan derfor bruges som salgsstop for en eventuel investering i aktien.

Teknisk analyse

Pandora aktien har længe bevæget sig i en kontinuerlig og klassisk ned-trend med faldende toppe og faldende bunde. Nedturen startede tilbage i 2016, da aktien for en kort stund var oppe og ramme et historisk toppunkt i 1.000 kroner. Frem mod midten af 2017 udviklede aktien dog en klassisk topformation, der vendte trenden fra op til ned. Den efterfølgende nedtur stoppede først i marts måned i år ved et lavpunkt i 180 kroner. Dermed havde aktien hen over fire år oplevet et værditab på mere end 80 procent.

Efter panikken under coronakrisen havde lagt sig, begyndte Pandora aktien en ny opstigning. Det betyder, at aktien i skrivende stund handler til en kurs på 457 kroner. Dermed har aktien nu også brudt det top og modstandsniveau i 383 kroner, der definerede den ned-trend, som begyndte tilbage i 2016 og 2017. Med bruddet er der samtidig fremkommet en klassisk bundformation, der signalerer, at den lange trend nu for første gang er op igen, efter de seneste fire års kraftige kursfald.

I første omgang signalerer denne bundformation, at kursmålet ligger oppe i området omkring 700 kroner.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til aktiens nye op-trend ved en bund der blev skabt i forrige uge omkring 385 kroner. Et brud herunder vil i givet fald være første lille svaghedstegn. Herefter vil et brud under næste bund og støtteniveau i 330 kroner signalere, at trenden igen vender til ned og at den nye op-trend dermed kan annulleres.

De tekniske indikatorer udviser stigende styrke til aktien i opadgående retning på basis af både uge og månedsgrafen. Derfor bakker de tekniske indikatorer op om den aktuelle langsigtede trendvending, som aktien fornyligt har frembragt med bruddet op over 387 kroner.

Månedsgraf