Dollar: Køb på korrektion

Der er i forbindelse med den nye situation vi står i på verdensplan, pludseligt opstået en stor usikkerhed på valutamarkedet. Dollarkursen er efter en lang periode med stabil kursstigning blevet voldsomt usikker hen over de seneste uger. I forbindelse med coronavirus gik dollarkursen først ind i en kraftig stigning overfor danske kroner. I sidste uge foretog dollarkursen så en dyb korrektion ned. Til trods for sidste uges store kursfald, så fastholder dollarkursen de seneste års op-trend og jeg ser derfor sidste uges kursfald som en mulighed for at købe dollar.

Anbefaling

Aktuel kurs USD/DKK er 6,73

Dollarkursen har tidligere skabt en klassisk bundformation med bruddet over 6,47 overfor danske kroner. Bruddet frembragte et signal til køb. Målet for dollarens op-trend har jeg i første omgang i kurs 7,20. Brud herover vil betyde at næste mål ligger oppe ve 9,00. Brud under 6,48 vil derimod frembringe et signal til salg.

Analyse

Forleden var dollarkursen nede at bunde ud i en kurs på 6,48 overfor danske kroner. På daværende tidspunkt så det ud til, at dollarkursen kunne gå tilbage i ned-trend efter mere end to års konstant og stabil optur. Men nedturen blev ikke en realitet. I stedet gik dollarkursen ind i en kraftig stigning, der betød, at dollarkursen for to uger siden var oppe og runde en kurs på 7,00 overfor danske kroner. I sidste uge vendte det hele dog rund igen og dollarkursen ligger lige nu og handler til en kurs på 6,73 overfor danske kroner. Dermed er dollarkursen begyndt at svinge ret voldsomt op og ned. Volatiliteten som det hedder, er blevet stor, hvilket signalerer, at de finansielle markeder er voldsomt nervøse lige nu.

Trenden er fortsat op

Trenden er dog fortsat op til trods for sidste uges ret kraftige svækkelse. I første omgang er der modstand til dollarkursen oppe ved et gammelt topniveau fra starten af 2017 ved en kurs på 7,20 overfor danske kroner. Dette modstandsniveau får dollarkursen formentlig svært ved at bryde igennem i første omgang. Skulle det lykkedes for dollarkursen at bryde op over dette gamle topniveau, så vil vejen være banet for et nyt stort og langsigtet ryk op mod gamle kursrekorder fra start 0`erne i omegnen af 9 kroner.

Jeg ser det absolut ikke som usandsynligt at dollarkursen skal op mod gamle toppe i området omkring 9 kroner. Men det det vil tage et stykke tid. Og i første omgang skal dollarkursen bryde med toppene fra 2016 ved kurs 7,20.

I nedadgående retning er der støtte til dollarkursen ved bunden i 6,48 overfor danske kroner. Et brud under bunden i 6,48 vil vende trenden til ned og vil derfor frembringe et signal til salg. Hvis du køber dollar nu, kan du derfor sætte et tæt salgs og tabsstop ind for dit køb.

De tekniske indikatorer peger som udgangspunkt fortsat op. Derfor bakker de tekniske indikatorer op om køb af dollar nu på den aktuelle nedadgående korrektion.

Ugegraf