Dollar er tæt på første mål efter to ugers kraftig stigning

Dollarkursen er gået kraftigt op de seneste uger og nærmer sig nu mit kursmål for opturen. Det er så spørgsmålet om dollarkursen kan bryde gamle toppe fra perioden 2015 til 2017. Det bliver svært. Men lykkedes det, så vil dollarkursen kunne søge op mod gamle kurstoppe fra start 0`erne.

Anbefaling

Aktuel kurs USD/DKK er 6,93

Dollarkursen har tidligere skabt en klassisk bundformation med bruddet over 6,47 overfor danske kroner. Bruddet frembragte et signal til køb. Målet for dollarens op-trend har jeg i første omgang i kurs 7,20. Brud herover vil betyde at næste mål ligger oppe ve 9,00. Brud under 6,48 vil derimod frembringe et signal til salg.

Analyse

I forrige uge var dollarkursen nede og runde et nyt bundniveau ved en kurs på 6,48 overfor danske kroner. På daværende tidspunkt så det ud til, at dollarkursen nu skulle til at falde efter to et halvt år med en konstant og stabil stigning. Men det blev ikke tilfældet. Derimod har de sidste to uger budt på en kraftigt optur der betød, at dollarkursen i sidste uge var oppe og runde en kurs på 7,00 overfor danske kroner. Dermed har dollarkursen allerede nu været tæt på at tangere det første mål ved 7,20, der sidst gjorde sig gældende tilbage i 2016.

Det gamle topniveau ved 7,20 vil udgøre et kraftigt modstandsniveau i opadgående retning, som dollarkursen formentlig vil få svært ved at bryde igennem i første omgang. Skulle det lykkedes for dollarkursen at bryde op over dette gamle topniveau, så vil vejen være banet for et nyt stort og langsigtet ryk op mod gamle kursrekorder fra start 0`erne i omegnen af 9 kroner.

Jeg ser det absolut ikke som usandsynligt at dollarkursen skal op mod gamle toppe i området omkring 9 kroner. Men det det vil tage et stykke tid. Og i første omgang skal dollarkursen bryde med toppene fra 2016 ved kurs 7,20.

I nedadgående retning har vi fået et nyt bund og støtteniveau for dollarkursen ved bunden fra forleden i 6,48 overfor danske kroner. Ved brud her under vender trenden nu fra op til ned.

De tekniske indikatorer signalerer dog ikke at dollarkursen skal svækkes på den lange bane. Kortsigtet kan der nu komme lidt nedadgående korrektion efter den seneste kraftige stigning. Men langsigtet signalerer indikatorerne at dollarkursen nu skal op og teste og formentligt bryde modstand ved 7,20.

Ugegraf