Olieprisen falder og det er en købsmulighed

Olieprisen tester nedad - afgørende dage forude...

På blot en måned har olieprisen, Brent, taget et stort ryk ned grundet usikkerheden for Coronavirus og grundet overproduktion. Som konsekvens af dette, overvejer OPEC i samarbejde med Rusland, at skære yderligere ned i produktionen, for dermed at skrue op for prisen. Saudi Arabien som er det ledende medlem af OPEC, har sammen med Rusland netop en stor personlig interesse, i at holde olieprisen så højt oppe som muligt.

Anbefaling: Køb

Aktuel pris er: 60,07 USD pr. tønde

Jeg anbefaler igen køb af olie til nuværende niveau, da risikopotentialet i nedadgående retning er begrænset og da olieprisen nu endegyldigt har fundet et nyt bundniveau i 55 dollar. Målet for olieprisen har jeg oppe i området omkring 75 til 90 dollar. Først ved brud under 55 dollar fremkommer der et signal til salg. Det nedadgående prispotentiale vil dog i givet fald være begrænset tilbage mod 50 dollar.

Analyse

Jeg anbefaler køb af olie, Brent, da vi teknisk set er i bunden af et sidelæns interval, med en bund i 55 dollar pr. tønde, og top i 75 dollar pr. tønde. Ved januars begyndelse lå olieprisen, Brent, i 71,99 dollar pr. tønde. Efterfølgende er det gået ned og lige nu handler olieprisen til 60,07 dollar pr. tønde. Dermed falder olieprisen kraftigt tilbage. Selvom det går kraftigt nedad for olieprisen her hen mod månedens afslutning, så ser jeg det ikke som specielt sandsynligt, at olieprisen skal tilbage mod det lavpunkt, som den ramte for lige godt et år siden ved blot 50 dollar pr. tønde. Derimod forventer jeg, at olieprisen skal arbejde sig godt op i grafen igen i løbet af 2020.

Jeg ser derfor den aktuelle nedtur som en mulighed for at købe olie. Jeg fastholder således mit mål for olieprisen i 2020 oppe i området omkring 75 til 90 dollar pr. tønde.

Skulle den aktuelle nedtur fortsætte, så vil et brud under bund og støtte fra september måned ved 55 dollar pr tønde være et signal til, at olieprisen skal søge tilbage mod 50 dollar. Det betyder at prispotentialet i nedadgående retning er meget begrænset, ikke mindst set i forhold til, at der i opadgående retning er mulighed for en bevægelse op imod de 90 dollar – et niveau olieprisen sidst var oppe og tangere tilbage i oktober måned sidste år.

Som nævnt forventer jeg at olieprisen skal op i løbet af 2020. Denne forventning bakkes op af de tekniske indikatorer der udviser tegn på et tiltagende opadgående momentum for olieprisen.

Ugegraf