Guldprisen søger mod nye højder efter Coronavirus

Guldprisen - ny og aktuel analyse med anbefaling.

Udbruddet af Coronavirus i Kina påvirker de finansielle markeder, hvor store aktieindeks verden over er gået kraftigt ned hen over de seneste dage. Coronavirusset har bevæget sig ud over Kinas grænser til blandt andet USA og Frankrig, og der er nu risiko for, at det potentielt dødelige virus evne til at sprede sig er blevet styrket. Kommer udbruddet ikke under kontrol, vil aktiemarkedet falde yderligere og investorer vil derfor søge mod sikkerhavn, som guld er under krisetider. Derfor vil en eskalering af situationen også få guld til at stige yderligere pris.

Anbefaling

Anbefaling: Køb

Aktuel pris er: 1.574 USD pr. troy ounce

Jeg gik i køb igen på guld på bruddet over 1.286 dollar. Dette køb blev bekræftet med bruddet op over 1.450 dollar. Guld er købsaktuel den dag i dag. Samtidig vil der fremkomme en ny købsmulighed ved brud op over 1.611 dollar. Salgsstop og tabsstop for køb af guld nu kan sættes tæt ved 1.535 dollar. Det langsigtede mål for guldprisen har jeg fortsat oppe ved 1.900 dollar.

Analyse

Guldprisen stiger allerede og fastholder dermed den op-trend, der blev skudt i gang for mere end et år siden. I løbet af 2019 gik det op i streg for de store aktieindeks. Dette burde samtidigt betyde, at guldprisen skulle falde. Det har dog ikke været tilfældet. Den stigende guldpris kan opfattes som et signal til, at risikovilligheden blandt investorerne fortsat er aftagende ude på de finansielle markeder og dermed også som et signal til, at aktierne før eller siden vil tage et nyt ryk ned.

I september måned 2019 ramte guldprisen en ny 6 årig top ved 1.557 dollar pr. troy ounce. Efterfølgende satte guldprisen sig en anelse, hvilket betød, at guldprisen i november 2019 var nede og ramme et nyt lavpunkt i 1.445 dollar pr. troy ounce. Siden da er guldprisen atter gået op og i skrivende stund handler guldprisen til 1.574 dollar pr. trpy ounce. Dermed er guldprisen tilbage over toppen fra september måned i 1.557 dollar, hvilket har bekræftet at op-trenden er intakt.

Jeg forventer at guldprisen skal fortsætte op i løbet af 2020. I det mindste er der ikke tegn på, at guldprisen skal falde gevaldigt fra det nuværende prisleje. Derfor har jeg stadig guld i køb, med et meget tæt salgs og tabsstop. Således kan du sætte salgsstop ind for køb af guld allerede ved brud under den seneste bund i 1.535 dollar pr. tory ounce. Målet for mit target har jeg i 1.700 dollar pr. tory ounce.

Grafen for guldprisen har tidligere skabt en stor bundformation. Denne bundformation signalerer, at målet for guldprisen ligger oppe ved nogle gamle historiske toppe fra 2011 i omegnen af 1.900 dollar pr. troy ounce.

De tekniske indikatorer begynder igen at rette sig op, efter en periode hvor de har peget nedad. De tekniske indikatorer bakker derfor op om at guldprisen skal fortsætte op og at vi derfor samtidig risikerer lidt yderligere nedtur på aktiemarkedet.

Ugegraf