KURSALARM: DAX30 tæt på ny kursrekord

Forsøg ikke at købe aktier der falder. Toppe og bunde er for fjolser og løgnhalse,

Siden november måned har det ledende europæiske og tyske aktie-index, DAX30, bevæget sig nervøst op og ned i området lige under de gamle kursrekorder, der blev skabt tilbage i 2018. Netop nu ligger indexet atter og banker på de gamle kursrekorder nedefra og op. Bliver det til et opadgående brud, så siger den tekniske analyse, at 2020 vil gå hen og blev et nyt guldrandet år for investorer, ligesom det var tilfældet i 2019. Der er med andre ord ikke udsigt til en ny finanskrise som tingene flasker sig på aktiemarkedet for tiden.

Dog kan vi - som det var tilfældet i 2018, potentielt stå overfor et bull-trap. Det vil sige et opadgående brud der bliver afvist og dermed er det, der kaldes et falsk brud. Et bull-trap som i 2018 vil sætte gang i en ny nedtur.

Handelsstrategi

Aktuel kurs: 13.511 EUR

DAX30 tester gammel kursrekord ved 13.600 euro. Et brud vil signalere, at DAX30 skal fortsætte op i lang tid endnu. Ved brud op over 13.600 euro vil der derfor komme et nyt købssignal på DAX30 og aktier generelt. Derimod vil brud under 12.883 euro signalere at aktierne skal falde i kurs igen. Brud under 12.883 euro vil derfor frembringe et signal til at sælge aktier.

Teknisk analyse

DAX30 var generelt set inde i en stigende kursbevægelse i løbet af 2019. Året begyndte ved en kurs og et lavpunkt i blot 10.275 euro. Efterfølgende påbegyndte DAX30 en kursstigning, der betyder, at indexet den dag i dag handler til 13.511 euro. Dermed ser opturen fra 2019 ud til at kunne strække sig godt ind i 2020.

Opturen vil for alvor blive bekræftet hvis DAX30 også kan bryde op over toppe og gamle kursrekorder fra 2018 ved 13.600 euro. Med en aktuel kurs på 13.511 euro testes gammel kursrekord derfor netop nu. Et brud op over dette top og modstandsniveau, vil i givet fald signalere, at det tyske index skal fortsætte mod nye højder.

Siden november har DAX30 handlet lidt nervøst op og ned i et interval gående fra 12.883 euro og op til området omkring gammel kursrekord i 13.600 euro. Så sent som i sidste uge var DAX30 nede og ramme intervallets bundniveau. Men stemningen er nu atter positiv på aktiemarkedet og der er nu en god mulighed for, at indexet vil bryde i opadgående retning. Et forestående opadgående brud af gamle kursrekorder bakkes også op af de tekniske indikatorer, der lige nu udviser stigende styrke i opadgående retning. I nedadgående retning er der støtte til op-trenden ved bunden 12.883 euro. Ved brud under dette bund og støtteniveau, vil jeg vurdere at trenden igen vil vende til ned. I det mindste på den korte bane.

Ugegraf